Connect with us

Ai avut in copilarie acest tip de radiera? Uite la ce foloseste de fapt capatul albastru al gumei de sters

De Citit

Ai avut in copilarie acest tip de radiera? Uite la ce foloseste de fapt capatul albastru al gumei de sters

Radiera sau guma de sters este folosita de o multime de elevi din intreaga lume. Odata cu aparitia pastei corectoare sau a picului de sters,popularitatea ei s-a diminuat. Cu toate acestea, ramane unul dintre obiectele care ne duc cu gandul la bancile scolii si orele petrecute in salile de clasa alaturi de colegi si profesori.

Inginerul englez Edward Nairne este cel care in 1770 a creat prima radiera de cauciuc, pe care a si comercializat-o. Dupa cum el insusi relata, Nairne a luat din greseală o bucata de cauciuc in loc de paine, pe care o folosea de obicei in acest scop si astfel a descoperit proprietatile de stergere ale acestuia, scrie Agerpres.

Guma de sters cu doua capete, unul roz – pentru stergerea minei de creion – si unul albastru – dedicat stergerii cernelii. Sau cel putin asa se credea.

ai-avut-in-copilarie-aceasta-tip-de-radiera-la-ce-foloseste-de-fapt-capatul-albastru_1

Se pare ca partea albastra a radierei este tot pentru eliminarea minei de creion. Ceea ce difera este surprata pentru care trebuia folosita. Capatul roz trebuie utilizat pe hartie normala, in timp ce cel albastru este facut special pentru hartie dura, groasa.

sursa:protv

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top