Connect with us

Atenție femei! Specialiștii vorbesc: ar trebui sau nu să vă radeți părul pubian?

De Citit

Atenție femei! Specialiștii vorbesc: ar trebui sau nu să vă radeți părul pubian?

Corpul uman este acoperit de circa 6 milioane de fire de par, incluzand aici si parul din cap. 90 la suta din acest par este intr-o crestere continua si constanta, in vreme ce celelalte 10 procente stagneaza.

Parul creste in medie cam 1 cm pe luna, insa adesea se intampla ca acest proces sa fie incetinit. Exista zone in care creste mai repede si zone in care creste mai incet. Cu cat e parul mai lung, cu atat creste mai incet. Dar exista si zone in care parul este foarte… „persistent”. Cum ar fi cel din cap si cel din zona intima.

Daca nu tunzi / razi acest par, el se va opri din crestere cam in 6 ani, cand va atinge lungimea de 110 cm.
Expertii spun ca parul de la gene, sprancene, picioare, maini si de pe piept nu atinge niciodata mai mult de 2 cm.

Parul pubian nu mai este la moda printre tineri

Ultimele studii care cerceteaza obiceiurile intime ale noii generatii demonstreaza ca epilarea zonei intime reprezinta un adevarat trend printre tineri.

In principiu, tinerii isi indeparteaza parul pubian din motive practice si igienice, dar creste si numarul celor care o fac din motive estetice. Prin asta vor sa sporeasca atractia celorlalti.

Cosmeticienii sustin ca parul pubian este similar cu cel de sub brat. Substantele eliminate in timpul transpiratiei creeaza o combinatie de mirosuri care teoretic atrag pe celalalt. Insa, in cultura si civilizatia actuala, aceste mirosuri sunt considerate respingatoare. Asa ca de ce sa riste tinerii din ziua de azi?

Epilatul parului din zona intima are in zilele noastre si o conotatie erotica. Statisticile arata ca doar 6 % din femeile cu varste intre 18 si 35 de ani isi lasa parul pubian in stare naturala, 34 % il scurteaza cu foarfeca sau aparatul de ras, 31% scapa doar de parul pe care il considera in exces, iar 28 % il rad complet.

De asemenea, potrivit unui studiu, 80% dintre femei au avut cel puţin o problemă de natură medicală după îndepărtarea părului pubian. Cercetătorii au accesat informaţiile furnizate de 333 de femei, cu vârste cuprinse între 16 şi 40 de ani, iar studiul respectiv a scos la iveală faptul că femeile obeze şi cele supraponderale au avut un risc aproape de două ori mai mare de a raporta o complicaţie în zona inghinală şi un risc aproape de trei ori mai mare dacă, totodată, au avut o îndepărtare totală a părului pubian.

Tu cum preferi?

Uite 7 moduri în care îţi poţi aranja părul pubian

1. Stilul brazilian. Acesta presupune îndepărtarea totală a părului pubian, mai puțin a celui din centru. Stilul a apărut în New York, în 1987, iar inițiatoarele au fost șapte surori originare din Brazilia. Așa au reușit americancele care le vizitau salonul să poarte bikini și să arate mai sexy.

2. Illuminati sau triunghi. Pentru asta, trebuie să lași puțin păr, în formă de triunghi. Potrivit unui studiu, acest stil este cel mai comun.

3. Smiley Face. Presupune tunderea în formă de față zâmbitoare.
4. Fulger (Lighting). Tunderea părului pubian în formă de fulger.

5. Landing Strip. Este o fâşie subţire de păr care mai mult ghidează decât acoperă.
6. Bush On Top. Presupune lăsarea părui pubian în partea de sus a zonei intime.

7. Bikini Wax. Stilul acesta este ales atât de bărbați, cât și de femei. Presupune epilarea totală cu ceară a părului pubian din zona intimă și este una dintre cele mai folosite metode în Orientul Mijlociu.

Continue Reading

More in De Citit

To Top