Connect with us

ATENȚIE! Roșiile țuguiate, gustoase dar foarte PERICULOASE!

De Citit

ATENȚIE! Roșiile țuguiate, gustoase dar foarte PERICULOASE!

Cercetătorii buzoieni de la Staţiunea legumicolă avertizează că roșiile țuguiate apărute pe piață sunt periculoase pentru sănătate deoarece asupra acestora sunt folosite în exces erbicide sau substanțe de coacere forţată care pot cauza cancer.

„Se folosesc, aşa cum ştiţi, stimulenţi în legumicultură. Mă gândesc în acest caz la Ethrel, care este avizat pentru pomicultură însă pentru legumicultură nu este avizat pentru că se foloseşte în concentraţii foarte mari pentru a-şi face efectul”, a declarat, pentru adevarul.ro, Costel Vânătoru, cercetător în cadrul Staţiunii de cercetare legumicolă Buzău.

La hibrizii de tomate cumpăraţi din import, spun cercetătorii buzoieni, sunt aduse modificări pentru ca roşiile să reziste mai mult timp. Pe de altă parte, substanţele folosite pentru creştere sau îndepărtarea dăunătorilor produc o acumulare a toxinelor în extremitatea fructului.

În piețe tarabele sunt pline de roşii care sunt vândute ca fiind româneşti. Comercianţii ne garantează că sunt bune la gust, sănătoase şi că nu au folosit pentru creştere decât substanţe permise de legislaţie.

Cumpărătorii merg pe mâna negustorilor şi cumpără fără să pună sub semnul întrebării calitatea roşiilor.

Specialiştii ne învaţă cum să alegem o roşie sănătoasă de una plină de toxine însă nici măcar ţinând cont de sfaturile lor nu putem fi siguri că ceea ce mâncăm este sută la sută nepericulos.

sursa:despre-sanatate

 

 

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top