Connect with us

AVERTIZARE! Un copil si-a pierdut 75% din vedere din cauza acestei MICI JUCARII!

De Citit

AVERTIZARE! Un copil si-a pierdut 75% din vedere din cauza acestei MICI JUCARII!

Jucariile cu laser sunt de ajutor atunci cand vrei sa faci timpul sa treaca mai repede, mai ales daca ai un animal in casa cu care sa te joci.

Dar recent, oficiali australieni din domeniul sanatatii au emis un avertisment catre toti parintii din intreaga lume: Laserele nu sunt jucarii.  Te joci cu laserul pe podea sau pe perete, il pui pe anumite persoane, animalele de companie adora sa il urmareasca de parca ar fi cea mai buna friptura de pe pamant, insa nu il indrepta direct catre ochi. Desi multi cunosc riscurile la care te expui facand acest lucru, majoritatea are o scuza: ‘e imposibil sa mi se intample mie’.

laser.jpg

In Tasmania, un adolescent si familia acestuia au aflat cat de periculoase sunt aceste lasere, cum nu se putea mai rau. Optometristul Ben Armitage sustine ca baiatul in varsta de 15 ani si-a indreptat raza laserului in ochi, pentru o scurta perioada de timp. Chiar daca nu a tinut mult laserul in ochi, lumina puternica a facut ca adolescentul sa isi arda retina si sa isi piarda 75% din vaz.

laser-pointer-1

Tot mai mulţi copii şi tineri au ajuns la spital, în ultima perioadă, cu leziuni oculare definitive şi incurabile, din cauza „proiectării în ochi” a luminii provocate de lasere de jucărie, a declarat prof.dr. Monica Pop, oftalmolog şi managerul Spitalului de Oftalmologie.

Asadar, aveti in vedere ce jucarii ii cumparati celui mic! Distribuiti sa stie si prietenii vostri!

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top