Connect with us

FĂ OCHII MARI! Din cauza FACEBOOK-ului și-a pierdut fetița! Supraveghează-ți copilul atunci când se află la calculator!

De Citit

FĂ OCHII MARI! Din cauza FACEBOOK-ului și-a pierdut fetița! Supraveghează-ți copilul atunci când se află la calculator!

Toți părinții își doresc sa își știe copiii în siguranță. Vor să îi ferească de orice pericol i-ar putea pândi. Dar ce te faci atunci când unul din cele mai periculoase medii pentru copilul tău se dovedește a fi internetul, în special, rețelele sociale?

Rețelele sociale ne oferă posibilitatea de a păstra legătura cu oamenii cu care dorim să rămânem în contact. Cu toate astea, ele sunt adesea frecventate de diferite tipuri de oameni pentru propriile lor intenții, nu tocmai ortodoxe. Una dintre aceste rețele sociale este Facebook. Mulți oameni, în special copiii nu știu cum să se protejeze pe astfel de rețele sociale, nu știu ce să urmărească și ce să se evite.

cyber500a
Acesta este un exemplu de un astfel de caz, atunci când o mamă și-a lăsat copiii pe Facebook, nesupravegheați.

Povestea este așa:
Într-o zi, copilul ei a primit o cerere de prietenie de la o persoană necunoscută. Fetița a acceptat cererea de prietenie fără să se gândească la ce e mai rău. Mai ales ca era o poză de profil foarte frumoasă și nimic nu dădea de bănuit că s-ar putea întâmpla ceva rău.

Străinul inofensiv, a downloadat toate pozele cu fetița, urcate pe Facebook de mama ei alături de numele complet și de școala pe care aceasta o frecventează. Apoi le-a încărcat pe un site web unde a postat alături: ”Carne fragedă. Nici 6 ani împliniți. Doar 10.000 de dolari!”

În primă instanță, nu te gândești la nimic rău atunci cand pui o poză cu copilul tău alături de școala în care învață, pe Facebook. Nu te gândești ce poate sa însemne pentru siguranța copilului tău.

Asta s-a întâmplat cu această mamă care într-o zi s-a dus să își ia fetița de la școală și a aflat că nu e acolo. Nimeni nu o văzuse și nimeni nu știa unde se află copilul. Fiica ei fusese luată și de atunci nu a mai vazut-o vreodată.

Această experiență cutremurătoare îi invață o lecție pe părinții inconștienți care nu au nici un control asupra a ceea ce copilul lor postează pe internet și cu cine discută. Este un lucru care i se poate întâmpla oricui. Nici un părinte nu iși dorește ca pozele copilului lui sa fie descărcate de niște pedofili care folosesc aceste imagini pentru propriile lor scopuri bolnave.

Deci foarte important este să nu acceptați cereri de prietenie de la persoane pe care nu le cunoașteți și nu publicați informații personale despre voi sau familia voastră în locurile publice. Vrem să păstrăm străinii departe de noi și de familia noastră, nu? Același lucru este valabil și pentru rețelele sociale: nu ne plac cei care ne invadează intimitatea on-line.

 

Citeste si: Ce se întamplă dacă laşi telefonul la încărcat toată noaptea

In era smartphone-urilor, majoritatea au nevoie de o incarcare pe zi iar utilizatorii aleg sa-l lase peste noapte in priza pentru a porni o noua zi cu bateria plina. Astfel, telefonul este lasat in priza si dupa ce este incarcat complet, majoritatea telefoanelor avand nevoie de 2 ore pentru asta.

Conform profesorului David MacKay de la Cambridge, daca vei scoate incarcatorul din priza cand nu e telefonul conectat, dupa un an vei avea suficienta energie pentru… o baie fierbinte!

Cu alte cuvinte, nu consumi prea multa energie lasand incarcatorul in priza. Asa cum spune profesorul MacKay „scotand obsesiv incarcatorul din priza este ca si cum ai vasli Titanicul cu o lingurita. Nu e rau ca o faci, dar trebuie doar sa fii constient ce gest insignifiant este”.

Un studiu din 2012 facut de Lawrence Berkeley National Laboratory a dezvaluit ca un incarcator aflat in priza consuma in medie 0.26 wati. Cand un telefon este conectat la incarcator, consumul mediu de electricitate este de 3.68 wati.

Odata ce telefonul este incarcat complet, acea cifra scade la 2.24 wati. Pentru o casa medie, studiul a aratat ca incarcarea anuala a telefonului are un cost mediu de 5.30 dolari!

Nu este insa bine pentru bateria telefonului ca acesta sa ramana in priza pentru perioade lungi dupa ce a ajuns la 100%. Acest tip de comportament poate duce la necesitatea schimbarii bateriei cu una noua.

Bateriile Lithium ion, precum cele folosite pe smartphone-uri, nu ar trebui sa fie tinute la 100% pentru mult timp. Expertii spun ca, pentru o durata de viata optima a bateriei, ar trebui o folosesti pentru o perioada scurta si apoi sa o incarci pentru o perioada scurta.

Este ca si cum ai pune bateria sa faca mai multe drumuri scurte in mers in locul unui sprint lung.

VOI CE PARERE AVETI?

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top