Connect with us

EXCLUSIV. ”Legea mâncării” – Vouchere în valoare de 500 pentru români. Iata cum poți beneficia de ele!

De Citit

EXCLUSIV. ”Legea mâncării” – Vouchere în valoare de 500 pentru români. Iata cum poți beneficia de ele!

Câțiva parlamentari vor să elaboreze o inițiativă legislativă prin care familiile cu venituri reduse și care au copii să primească vouchere de masă în valoare de 500 de lei pentru a-și cumpăra alimente.

„Statul este obligat prin Constituției să asigure traiul zilnic al cetățenilor săi, dar din păcate la noi nu se prea întâmplă acest lucru. Mulți români nu au ce să mănânce, întrucât veniturile lor sunt extrem de mici. Trebuie să intervenim cumva pentru ca toți oamenii să poată mânca cât de cât bine în țara asta.Dacă legea la care lucrăm va fi votată, atunci, fiecare român va putea să se hrănească, nu la standarde înalte, dar măcar normal. Un voucher de 500 de lei lunar pentru alimente acelor români care nu își permit nu este un efort bugetar pentru România”, a declarat pentru Libertatea unul dintre aleșii care lucrează la proiectul de lege.

De asemenea, de aceste vouchere ar urma să beneficieze și pensionarii cu venituri mici, de sub 1.200 de lei, dar și alte categorii sociale care nu au venituri.

E bine de știut faptul că această lege prevede ca cei fără venituri vor trebui să muncească câteva zile în folosul comunității, în funcție de cât stabilește primăria de care aparțin, pentru a putea beneficia de vouchere.

Aceste vouchere vor fi distribuite prin intermediul primăriilor.

 

sursa:eskape

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top