Connect with us

Îi permiți să te lingă PE FAȚĂ? Uite ADEVĂRUL ȘOCANT!

De Citit

Îi permiți să te lingă PE FAȚĂ? Uite ADEVĂRUL ȘOCANT!

Ai crezut și tu ca toată lumea că gura cățelului tău e mai curată decât a ta? NU! Asta este doar un mit, oameni buni. Adevărul este că patrupedul mănâncă gunoi, resturi alimentare, fecale și nici nu se spală pe dinți la fel ca și noi.
Ce înseamnă asta? Înseamnă că ei ne pot transmite o varietate largă de bacterii atunci când ”ne pupă” și ne arată afecțiune.

Nu ne crezi? Sunt foarte multe exemple de cazuri în care câinii unor familii au transmis tuberculoza proprietarilor lor. În 2013 un copil a fost infectat cu TBC de către cățelul familiei. Copilul, care nu avea nici 10 ani împliniți, a supraviețuit și și-a revenit complet, însă animalul a trebuit eutanasiat.

 
Un alt motiv pentru a evita saliva câinelui se datorează faptului că agentul patogen Porfiromonas poate fi transmis de la câini la om cu ușurință și poate provoca afecțiuni gingivale. Se pot transmite infecții serioase și dacă îi permiți sa îți lingă o rană deschisă!

 

În cazul în care aceste motive nu sunt suficiente, trebuie doar să te gândești la toate lucrurile ”absolut minunate” în care cățelul tău își bagă nasul și ar trebui să fie suficient.
Noi nu spunem că ar trebui să scapați de animalele dumneavoastră de companie sau că ar trebui să vă feriți din a le arăta dragoste și tandrețe, pe care le merită din plin, doar să aveți grijă și să încercați să vă feriți să luați contact cu saliva acestuia.

 

 

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top