Connect with us

Lovitură grea pentru românii care circulă cu numere bulgăreşti. Poliţia le radiază maşinile! VEZI DE CE!

De Citit

Lovitură grea pentru românii care circulă cu numere bulgăreşti. Poliţia le radiază maşinile! VEZI DE CE!

Pentru a pune capăt abuzurilor cu înmatricularea în Bulgaria de automobile din ţările vecine Parlamentul de la Sofia a decis anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au asigurare de Raspundere civilă auto. Costurile cu asigurarea ajung şi la 1.000 de euro în cazul persoanelor care au înmatriculate mai multe maşini, cum este cazul în situaţia automobilelor care circulă în România, pe numele unor cetăţeni bulgari.

Costul de câteva ori mai mic în Bulgaria faţă de ţările vecine al înmatriculării şi al taxelor plătite de proprietarii de autoturisme de mâna a doua, a stat la baza apariţiei, în urmă cu zece ani, a unui fenomen care a generat importante pierderi companiilor bulgare de asigurări auto. Din 11 milioane de euro recompense achitate anul trecut, Fondul de garanţie RCA a plătit şase milioane pentru accidente în străinătate cauzate de automobile îmnatriculate în Bulgaria, arată flux24. În ultimii ani, peste 100 000 de automobile care circulă în România, Moldova şi Grecia au fost înmatriculate în Bulgaria.

 

 

Proprietarii, de regulă, evită să se deplaseze anual la sud de Dunăre pentru a-şi reînnoi Asigurarea de răspunderea civilă auto. Când se produce un incident de circulaţie pagubele sunt plătite de Fondul de garanţie constituit de companiile bulgare de asigurări. Într-o încercare de a limita aceste pierderi Ministerul de interne a cerut anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au RCA. În acest scop Fondul de garanţie va verifica periodic automobilele cu asigurarea obligatorie expirată, va trimite informaţia poliţiei rutiere care va anula înmatricularea respetivă. Drept urmare, Fondul nu va fi obligat să plătească recompense. Asigurarea de Răspundere civilă auto costă în Bulgaria între 75 şi 400 de euro pe an în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului, a oraşului înmatriculării, a vârstei şi a numărului de accidente provocate de proprietarul maşinii.

 

 

RCA-ul este foarte mare pentru persoanele fizice ce au peste zece automobile înmatriculate şi pentru firme cu peste 15. În astfel de cazuri un RCA cu motor de 1,6 litri va putea ajunge la 350 de euro. Proprietarii străini vor putea evita problemele, reînnoind la timp asigurarea respectivă. Pentru a-i înlesni, companiile de asigurări vor introduce contractarea on-line de poliţe RCA şi Casco. Înmătricularea va fi reînnoită într-un mod automat după ce proprietarul achită RCA. Companiile de asigurări au şi întocmit o listă neagră a cetăţenilor bulgari ce au înmatriculate pe numele lor sute de maşini. În aceste cazuri un RCA va putea ajunge la 1000 de euro.

 

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top