Connect with us

PERICOLUL DIN MAȘINI! O greșeală mare pe care o faci înainte de a porni la drum!

De Citit

PERICOLUL DIN MAȘINI! O greșeală mare pe care o faci înainte de a porni la drum!

De fiecare dată când te urci în mașină și pornesti motorul, mai ales dupa ce a stat în soare, îți pui sănătatea în pericol. Șoferii care intră într-o mașină încinsă pot inhala cantități excesive de substanțe toxice dacă pastrează geamurile închise.

Totul dupa ce testele făcute de cercetătorii străini au demonstrat că din obiectele de plastic, în special din bord, se poate degaja „benzen”, o substanță extrem de toxică,cancerigenă. Așa că înainte de a pleca la drum, deschideți toate geamurile și aerisiți bine.
Dacă mașina a stat la umbră, se pot acumula 400-800 mg de benzen. În cazul în care ați parcat în soare, cand afară sunt mai mult de 16 grade, nivelul de benzen din mașina poate ajunge și la 2000-4000 mg, un nivel mai mare de 40 de ori decât ar fi normal.

„Expunerea la benzen este periculoasă indferent de cantitate. Inhalat în plaman, din plastic ies substațe chimice precum benzem, ftalati.. e mirosul de plastic incins pe care il simțim”, susține dr. Magda Ciobanu – medic pneumolog. Asta poate dăuna ficatului, rinichilor și chiar și țesutului osos.

 
În concluzie încercați să lăsați mașina la umbră dacă aveți posibilitatea, iar dacă nu, înainte de a închide geamurile și a porni la drum, porniți aerul condiționat (și pe aceste conducte se acumulează benzen) și lăsați mașina să se aerisească!

 

 

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top