Connect with us

Se înăspresc regulile pentru obţinerea permisului auto! Prin ce probe vor trece viitorii şoferi!

De Citit

Se înăspresc regulile pentru obţinerea permisului auto! Prin ce probe vor trece viitorii şoferi!

Veşti proaste pentru cei care vor să obţină permisul de conducere. Examenul pentru dreptul de a conduce un autoturism ar putea fi mai dificil, o dată cu introducerea de noi probe!

Mai exact, este vorba de o reintroducere, respectiv a traseului de noapte şi cel de poligon, probe care au mai existat la examenul de conducere, înainte de Revoluţie. Parlamentarul care doreşte un examen mai dificil pentru şoferi aduce ca argumente numărul mare de accidente de circulaţie din România, care ne aşează printre primele poziţii în topul nedorit al ţărilor din Europa. Deputatul PSD Florin Gheorghe este cel care a iniţiat acest proiect de lege prin care intenţionează să modifice felul în care se poate obţine permisul auto, prin introducerea a două probe suplimentare: condus în poligon şi traseu pe timp de noapte.

Examenul pentru obţinerea permisului de conducere constă în susţinerea unei probe teoretice de verificarea cunoştinţelor şi a trei probe practice pentru verificarea aptitudinilor şi a comportamentului, corespunzăror categoriei de permis solicitat”, se arată în documentaţia depusă la Camera Deputaţilor. „Am propus ca probele de examinare pentru obţinerea permisului să fie 4 şi nu 2 cum sunt în prezent. Astfel, pentru a obţine permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât şi trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate şi proba practică pe timp de noapte. Am toată încrederea că şi colegii parlamentari vor conştientiza faptul că o asemenea modificare legislativă este un imperativ şi că trebuie să o adoptăm cât mai curând” a arătat deputatul într-un comunicat de presă. (Gabriel Niculescu)

sursa:cancan

Continue Reading

More in De Citit

To Top