Connect with us

Te enervezi la MAXIM cand cineva mananca si scoate sunete? POTI SUFERI DE ACEASTA AFECTIUNE!

De Citit

Te enervezi la MAXIM cand cineva mananca si scoate sunete? POTI SUFERI DE ACEASTA AFECTIUNE!

O gramada de lume are  anumite sunete pe care nu le poate suporta, cum ar fi un scartait strident sau sunetul pe care il scoti atunci cand zgarii tabla cu unghiile. Pentru majoritatea dintre noi, aceste sunete nu sunt nimic mai mult decat o neplacere minora.

Dar exista persoane care nu sunt atat de norocoase.

Sunt anumiti oameni care experimenteaza ganduri negative extreme, emotii si reactii fizice de nebanuit atunci cand aud sunete ca cel de molfaiala a mancarii, ca sunetul pe care il faci atunci cand sorbi dintr-un pahar cu paiul sau pur si simplu sunetul pe care il produci atunci cand inghiti alimentele.

11

 

Aceasta afectiune are un nume: Se numeste Misophonia. Este o tulburare a sistemului nervos central si  literalmente s-ar traduce „ura fata de sunete”. Persoanele care prezintă simptome severe ajung sa simtă chiar dureri la auzul acelor sunete. Ele nu pot mânca în compania altor persoane, dupa cum nu pot dormi in aceeasi camera cu altcineva si nu pot lucra in acelasi birou cu alte persoane.

22

Potrivit Centrului Medical Academic (AMC) din Amsterdam, cel care sufera de această tulburare se simte dezgustat, suparat sau frustrat cand aude anumite sunete considerate de obicei „inofensive”

33

Intr-un studiu recent, 80% dintre aceste sunete „de declansare” au fost legate de gură, cum ar fi sunetul produs de masticatie sau inghitire.

44

Este important sa amintim ca acest lucru este mai mult decat un deranj minor pentru o persoana cu aceasta afectiune. Zgomotele pe care pe ei ii scoate din sarite sunt ca o tortura pentru urechile lor.

55

Iar auzul acestor sunete poate provoca o reactie extrem de negativa.

Asa ca data viitoare cand mananci zgomotos, asigura-te ca partenerul tau de cina nu o sa o ia razna!

77

 

In conditiile in care in prezent se stie destul de putin despre cauzele acestei tulburari destul de raspandite, AMC studiaza o metoda de tratament destul de intens. Metoda consta intr-o terapie de grup in cadrul careia pacientii sunt invatati cum sa deconecteze sunetele de emotiile negative, astfel incat creierul este practic reprogramat.

Deci afla ca nu esti singur!

Distribuie acest articol despre aceasta afectiune ciudata si prietenilor tai!

Continue Reading

More in De Citit

To Top