Connect with us

Vesti BUNE! Mai multe ZILE LIBERE pentru romani!

De Citit

Vesti BUNE! Mai multe ZILE LIBERE pentru romani!

Românii ar putea primi liber în timpul săptămânii, dacă ziua de sărbătoare legală cade în weekend.

În cazul în care zilele de sărbătoare legală coincid cu cele de weekend, zilele libere vor fi acordate în următoarele lucrătoare, potrivit unui proiect de lege inițiat de deputatul Gheorghe Udriște.

Această inițiativă legislativă a deputatului Gheorghe Udriște implică modificarea art. 139 din Codul Muncii, informează Ziarul Unirea.

„În cazul în care zilele de sărbătoare legală coincid cu zilele de repaus săptămânal, acestea se vor efectua în următoarea zi lucrătoare”, prevede acest proiect.

„În funcție de anul calendaristic, nu puține sunt situațiile în care un procent semnificativ din zilele de sărbătoare legală coincid cu zilele de repaus săptămânal, astfel că cetățenii nu beneficiază de drepturile lor legale, de prevederea articolului 139 alin. (1)”, se argumentează în expunerea de motive.

Acest proiect de lege are ca „scop clarificarea cadrului legislativ aflat în vigoare, astfel încât, în cazul în care zilele libere coincid cu zilele de repaus săptămânal, respectiv sâmbătă și duminică, să fie efectuate în următoarea zi lucrătoare”, a precizat inițiatorul.

Senatul este prima Cameră sesizată.

 

sursa:eskape

Continue Reading

More in De Citit

Popular

To Top