Connect with us

Semnul alarmant care iti indica prezenta cancerului cervical

Sanatate

Semnul alarmant care iti indica prezenta cancerului cervical

Acesta este semnul alarmant care iti indica prezenta cancerului cervical!

Prezenta cancerului cervical poate fi depistata cu greu in fazele precoce ale bolii. Totusi, exista cateva semne care ar putea indica faptul ca esti predispusa la aceasta boala crunta. Majoritatea femeilor afla ca au cancer cervical in urma testului Babaes-Papanicolau. De aceea este foarte important ca acest test sa fie facut de fiecare femeie cel putin o data pe an. In acest mod poti descoperi din timp prezenta anumtior anomalii la nivelul colului uterin.

Atunci cand boala este intr-un stadiu mai avansat exista o serie de semne alarmante care pot aparea brusc. Poate ca cele mai populare dintre aceste semne sunt secretiile vaginale modificate. Este extrem de imporatant sa analizezi cu atentie textura, mirosul si culoarea secretiilor vaginale. Imediat ce observi chiar si cea mai mica modificare trebuie sa mergi la medic, caci ar putea fi semnul unei astfel de afectiuni foarte grave.

Prezenta cancerului cervical poate da nastere aparitiei unor firisoare de sange in secretiile vaginale. Aceste sangerari usoare se intensifica dupa actul sexual sau dupa spalaturi vaginale. Pot aparea pe lenjerie chiar si urme de puroi sau tesut necrozat, iar mirosul incepe sa fie unul neplacut. Daca ai avut acest simptom trebuie sa mergi la medic de urgenta.

Printre celelalte semne care indica prezenta cancerului cervical se numara durerea in timpul actului sexual, durerile abdominale joase care se lasa in picioare, durerile in zona lombara, constipatia, balonarile, durerile la urinare, anemia si scaderea in greutate. Daca se descopera la timp acest tip de cancer poate fi tratat. El apare cel mai des in randul femeilor cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani, iar Romania ocupa un loc fruntas intre tarile Europei pentru mortalitatea pricinuita de aceasta boala crunta.

 

Continue Reading

More in Sanatate

To Top