Connect with us

VEZI ce patesti dacă BEI CAFEA pe stomacul gol, dimineata!

Sanatate

VEZI ce patesti dacă BEI CAFEA pe stomacul gol, dimineata!

Foarte multi dintre noi avem obiceiul sa ne bem prima ceasca de cafea dimineata inainte sa luam micul-dejun. Desi este intr-adevar sanatos sa bei cafea, daca o bei inainte de micul-dejun pe stomacul gol nu e sanatos deloc.

 

Daca faci din asta un obicei, cantitatea de acid clorhidric din tractul digestiv va creste. Oamenii care sufera de gastrita in mod deosebit cunosc efectele neplacute ale acidului clorhidric.De asemenea pot aparea alte probleme digestive, precum: starile de voma, inflamatia intestinelor sau poate sa duca chiar la cancer de colon.

Ce se intampla daca bei cafea dimineata pe stomacul gol?

Principalul motiv pentru care esti adesea avertizat de doctorul tau sa nu bei cafea pe stomacul gol chiar dupa ce te trezesti, in afara de cele mentionate mai sus, este ca iti va creste nivelul de cortizol, iar organismului ii trebuie o perioada indelungata de timp pentru a-si reveni la normal. Cortizolul este un hormon care controleaza ceasul biologic si abilitatea de a sta treaz.

 

Asadar, e mai bine sa iei micul-dejun intai, iar apoi sa bei o ceasca de cafea. Daca nu poti sa bei cafea dupa micul dejun este recomandat sa adaugi lapte pentru a diminua efectele negative si a-i lua din tarie. Laptele va actiona ca un pansament gastric chiar si in cantitate mica.

 

Continue Reading

More in Sanatate

Popular

To Top